ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πλήρη χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα και στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Διαβάστε ακόμη: Πιερρακάκης: Πολύ κοντά στην κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις

Ήδη στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ωράριο των εστιατορίων και εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής. 

Παράλληλα, τόνισε πως οι εμβολιασμοί κρίνουν και την κατάργηση των sms, ενώ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεχωριστός κωδικός για την εστίαση.