ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Μουσείο Μπενάκη η Κ. Σακελλαροπούλου: Έκθεση «1821 – Πριν και Μετά»

Στο Μουσείο Μπενάκη η Κ. Σακελλαροπούλου: Έκθεση «1821 – Πριν και Μετά»

Τη μεγάλη επετειακή έκθεση «1821 – Πριν και Μετά», που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως πρέπει να τη δει κάθε Έλληνας.

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Instagram:
 
«Βαθιά γνώση της νεότερης ιστορίας μας, υψηλή αισθητική και έξοχη μουσειολογική αντίληψη συναντώνται στην εξαιρετικά σημαντική έκθεση «1821 Πριν και μετά» του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, την οποία επισκέφθηκα χθες μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η γοητευτική περιήγηση στα χρόνια που προηγήθηκαν της Επανάστασης, στα χρόνια του εθνικού ξεσηκωμού και στα πρώτα χρόνια της βασιλείας, με οδηγούς τη Μαρία Δημητριάδου, επιμελήτρια των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου και τον υπεύθυνο των Αρχείων Τάσο Σακελλαρόπουλο, μας έδωσε μια πλήρη εικόνα της εκάστοτε περιόδου.
 
»Σπάνια εκθέματα, τεκμήρια, γραπτές μαρτυρίες, παλαιά και νεότερα έργα αστικής και λαϊκής τέχνης, αντικείμενα της καθημερινότητας συνθέτουν στους τρεις ορόφους του Μουσείου ένα οιονεί θεατρικό σκηνικό, που περιβάλλει τον επισκέπτη με θερμότητα και, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο παρόντος και παρελθόντος, αναδεικνύει την μακρά και συγκινητική πορεία της μετουσίωσης των φιλελεύθερων ιδεών σε επαναστατική πράξη και την οικοδόμηση ενός σύγχρονου εθνικού κράτους με εμπνευσμένες στιγμές αλλά και παλινδρομήσεις.
 
»Μια σπάνια, άρτια οργανωμένη έκθεση, διδακτική και απολαυστική, που πρέπει να δει κάθε Έλληνας. Θερμές ευχαριστίες στην διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη Ειρήνη Γερουλάνου και συγχαρητήρια στους άξιους συντελεστές της έκθεσης».

View this post on Instagram

A post shared by Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr)