Μένιος Φουρθιώτης: Προσήχθη ως ύποπτος στη Δίωξη Εκβιαστών

Μένιος Φουρθιώτης: Προσήχθη ως ύποπτος στη Δίωξη Εκβιαστών

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας κρατούνται από χθες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και ακόμη δύο άτομα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν ενεργό συμμετοχή στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, όπως επίσης και στην επίθεση με καλάσνικοφ εξωτερικά του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται και με τη δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, το βράδυ της Παρασκευής, ότι ο παρουσιαστής βρίσκεται πίσω από σχέδιο επίθεσης εναντίον του.  

Το βράδυ της Τρίτης, ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε επίσημη κατάθεση στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επαναλαμβάνοντας όσα είχε νωρίτερα καταγγείλει δημόσια, περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του, με ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη. Χθες το πρωί ο γνωστός παρουσιαστής κλήθηκε για κατάθεση στα γραφεία της ίδιας υπηρεσίας και λίγες ώρες αργότερα προσήχθη ως ύποπτος. Την ίδια τύχη είχαν δύο Ελληνες ποινικοί, οι οποίοι κατά πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι απασχολούνταν το τελευταίο διάστημα ως σωματοφύλακες του Μένιου Φουρθιώτη.  

Ως προς τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων αναφέρονται τα εξής: Βάσει της δημόσιας καταγγελίας του, την 6η Απριλίου «κάποιος κύριος» επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας Documento και φέρεται να είπε στον εκδότη της ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αναζήτησε «στην πιάτσα» άτομα για να εκτελέσουν συμβόλαιο εις βάρος του. Το συμβόλαιο, σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία, περιελάμβανε μια σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη και μια δεύτερη κατά του Κώστα Βαξεβάνη. 

Ο πληροφοριοδότης αναφέρθηκε σε σχέδιο επίθεσης και εις βάρος ενός ακόμα δημοσιογράφου, το όνομα του οποίου δεν θυμόταν.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν κοντά στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη μια μηχανή με δύο επιβάτες, τους οποίους θεώρησαν ύποπτους. Οι δύο άνδρες έκαναν αρχικά νόημα στους αστυνομικούς να απομακρυνθούν και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ. 

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από το πολεμικό τυφέκιο καθώς και ένα σακίδιο που είχαν στην κατοχή τους οι δράστες. Το επόμενο βράδυ στις 10 μ.μ. άγνωστος άνοιξε πυρ κατά μιας κενής σκοπιάς που υπήρχε εξωτερικά του σπιτιού του Φουρθιώτη στον Διόνυσο. Περισυνελέγησαν 15 κάλυκες και κατόπιν βαλλιστικής εξέτασης προέκυψε ότι και στις δύο επιθέσεις είχε χρησιμοποιηθεί το ίδιο όπλο! Το συμβάν θεωρήθηκε από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ως επιβεβαίωση της μαρτυρίας του πληροφοριοδότη του, ενώ στη δημόσια καταγγελία του αναφέρθηκε και στην απόπειρα αγνώστου να μπει στα γραφεία της εφημερίδας Documento χρησιμοποιώντας εξωτερική σκάλα κινδύνου που υπάρχει στο κτίριο. 

Το πρωί του Σαββάτου και ενώ η έρευνα της Ασφάλειας για τα παραπάνω περιστατικά είχε ήδη προχωρήσει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του». Ανακοίνωσε ακόμα ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα.  

Το DNA του ενός από τους δύο ποινικούς προσαχθέντες φέρεται να ανιχνεύτηκε σε σακίδιο που οι δράστες πέταξαν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ ανεπιβεβαίωτες έως αργά χθες το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι στην κατοχή των Αρχών υπήρχαν και ψηφιακά ευρήματα (σ.σ. email), που καθιστούν δυσχερή τη θέση του παρουσιαστή. Στο πλαίσιο των χθεσινών ερευνών άλλωστε κατασχέθηκαν από το γραφείο και το σπίτι του παρουσιαστή ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα πειστήρια. Ο Μένιος Φουρθιώτης πάντως είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στα καταγγελλόμενα κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης εναντίον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή