Εμβολιασμοί: Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα ραντεβού των 30άρηδων

Εμβολιασμοί: Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα ραντεβού των 30άρηδων

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ενώ τη Μ. Πέμπτη παίρνουν σειρά και οι 40-44 ετών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσο εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca δείχνει η ηλικιακή ομάδα 30-39, με πάνω από 100.000 άτομα να έχουν κλείσει ήδη το ραντεβού τους έως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Οι ηλικίες 30-39 θεωρούνται υψηλής σημασίας στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, λόγω της μεγάλης κινητικότητάς τους σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμφάνισης συμπτωμάτων ενώ μεταφέρουν τον ιό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39, έχουμε ξεπεράσει τις 100.000. Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή, ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν».

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο το πρωί της Μ. Τετάρτης για οριστικοποίηση ήδη τουλάχιστον 103.000 ραντεβού των πολιτών 30-39 ετών. Όπως είπε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό που πρόκειται να ανέβει περαιτέρω.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, είπε: «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο». 

Η υποχρέωση όσων θέλουν να εμβολιαστούν στις ηλικίες αυτές να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca κάθε άλλο παρά φαίνεται να εμποδίζει την κατηγορία αυτή να επιβεβαιώσει την ημερομηνία εμβολιασμού, κι ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη εντάσσεται στην ίδια ακριβώς διαδικασία και η ηλικιακή ομάδα από 40 έως 44 ετών.

Αναφέρεται ότι όσοι έσπευσαν γρήγορα να κλείσουν το ραντεβού τους πρόλαβαν άμεση ημερομηνία ακόμη και εντός του επόμενου 24ώρου, αλλά τα ραντεβού γεμίζουν πολύ γρήγορα και πλέον όσοι μπαίνουν στο emvolio.gov.gr τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε: Νωρίτερα η δεύτερη δόση με εμβόλιο AstraZeneca για όποιον θέλει

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών θα μπει στο σύστημα από το Μεγάλο Σάββατο, αλλά με πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με τις ηλικίες από 50 ετών και άνω.

Παράλληλα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ανήγγειλε ότι εντός του Μαΐου θα ανοίξουν και τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών ώστε σύντομα να έχουν όλοι οι ενήλικοι πρόσβαση στα εμβόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή