Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» Ξάνθη και Ίασμος Ροδόπης

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» Ξάνθη και Ίασμος Ροδόπης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών και ο δήμος Κύθνου.

Κρούσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σε 2.781 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 63 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 10.242. Παράλληλα, σε 805 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. [Διαβάστε]

Σταδιακή αποκλιμάκωση

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας.

«Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%», είπε, σημείωσε ωστόσο ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Οι ΜΕΘ στην επικράτεια παρουσιάζουν πληρότητα 90%. Ο δείκτης Rt βρίσκεται κάτω από την μονάδα, στο 0,97%», δήλωσε.

      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή