ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44

Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Λίγο μετά τις 20.00, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στον κόμβο του emvolio.gov.gr και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

Για τους πολίτες 40-44 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη (29/4) στις 8:00 πμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ραντεβού.

Όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το εξής μήνυμα:

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44-1

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν σε αυτή την ιστοσελίδα και βάζουν τα στοιχεία τους.

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44-2

«Είμαστε περήφανοι για το εγχείρημα της “Ελευθερίας”, καθώς ξεπεράσαμε τους 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα γίνει κατορθωτό να χορηγούνται 100.000 δόσεις την ημέρα.

Τόνισε δε ότι εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 30 ετών.

Πρόσθεσε ότι 9.142 άνθρωποι της ομάδας 30-39 ετών ήδη έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «υπάρχει επάρκεια εμβολίων για να μπορούμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας».

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων», πρόσθεσε, ότι «μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας», κάνοντας ακόμα μια προτροπή προς όλους να εμβολιαστούν.

Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις Τσίπρα, είπε ότι «δεν ξεστοκάρουμε», αλλά «δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», καλώντας τους πάντες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό», ώστε να επιστρέψουμε σε μια πιο ελεύθερη κοινή ζωή και καθημερινότητα.

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε.