ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΦΣ: Μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η δωρεάν διάθεση των self-tests

Μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες θα γίνεται η δωρεάν διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

ΠΦΣ: Μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η δωρεάν διάθεση των self-tests

Μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες θα γίνεται η δωρεάν διάθεση των self-tests για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

⇒ Διαβάστε ακόμη: Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Όπως τονίζει ο ΠΦΣ, η πλατφόρμα διάθεσης των self-tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 08:00.

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08:00.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φαρμακοποιοί Αττικής: Self – test μόνο στις κανονικές ώρες λειτουργίας

Η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους πολίτες, ότι για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή, η δωρεάν διάθεση των Self-tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά την διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών.

Η πλατφόρμα διάθεσης των Self-tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00π.μ.

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00 π.μ.»