Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες

Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες

Πλήθος κόσμου στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαζική συμμετοχή 30αρηδων και 40αρηδων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έδωσε μια νέα ώθηση στην επιχείρηση «Ελευθερία» με στόχο την οικοδόμηση του απαραίτητου τείχους ανοσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αποκάλυψε ότι 43.710 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30–39, έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 12.000.

Στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, έσπευσε πλήθος κόσμου για να εμβολιαστεί.

Δοθείσης της ηλικιακής διεύρυνσης -άνοιξε η βεντάλια των ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού- στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι παρατηρήθηκαν ακόμα και εικόνες συνωστισμού.

Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες-1

Το γκάζι από τους 30αρηδες

Αυτό το εμβολιαστικό μομέντουμ άρχισε από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, οπότε άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών.

Η συμμετοχή ήταν απροσδόκητα μεγάλη, δίνοντας ένα σήμα στην επόμενη ηλικιακή ομάδα, που θα έμπαινε στην εμβολιαστική γραμμή.

Το βράδυ της Μ. Τετάρτης άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Ήταν δε τόσο μαζική η συμμετοχή, σε σημείο που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανοίξει περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές μέσα στη νύχτα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται δε ότι εντός Μαΐου θα υπάρχουν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Μέχρι χθες, 28 Απριλίου είχαν πραγματοποιηθεί 3.009.488 εμβολιασμοί. Μόνο την Τετάρτη (28/4) έγιναν 64.430.

Με την 1η δόση έχουν εμβολιαστεί ήδη 2.099.353 άνθρωποι. Πάνω από 910.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «μέχρι τέλος Μαΐου έχουμε βάλει στόχο να έχουμε 5 εκατ. εμβολιασμένους, άρα πλησιάζουμε προς το 50% των εμβολιασμένων με μία δόση. Θα είναι ένας επαρκέστατος όρος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας».

Πλήθος κόσμου στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι

Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες-2

Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες-3
Εμβολιαστικό μομέντουμ από τους 30αρηδες – 40αρηδες-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή