Επτά Εισαγγελείς για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Επτά Εισαγγελείς για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ποιοι επιλέχθηκαν από τον Άρειο Πάγο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά εισαγγελείς επιλέχθηκαν για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Οι εισαγγελείς θα έχουν έδρα τους την Αθήνα, αλλά θα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και θα έχουν πενταετή θητεία. Οι αποδοχές τους θα είναι υψηλότερες των Ελλήνων εισαγγελέων και θα ακολουθούν τα ευρωπαϊκώς ισχύοντα. 

Η επιλογή τους έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με τη συμμετοχή της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς από ελληνικής πλευράς είναι:

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγο η αντεισαγγελέας Μαρία Μαλλούχου.

Από την Εισαγγελία Εφετών ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η Αμαλία Μπακαλώνη και

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Νικόλαος Ορνεράκης, η Πόπη Παπανδρέου, η Χαρίκλεια Θάνου και ο Διονύσιος Μουζάκης.

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Εισαγγελείς ορίζεται ότι ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Ακόμη, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους θα ακολουθούν τις γενικές και ειδικές κατευθύνσεις, οδηγίες και εντολές του συλλογικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δηλαδή οι επτά Έλληνες Ευρωπαίοι Εισαγγελείς θα λειτουργούν υπό την μορφή ειδικού κλιμακίου, το οποίο θα είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή