Vegan τριών αστέρων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Ντάνιελ Χουμ ο τελευταίος χρόνος ήταν μια ευκαιρία αναστοχασμού παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία. Ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου –βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν– εστιατορίου Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη μπορεί να ήρθε αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή, φαίνεται όμως ότι αυτή η μεγάλη δοκιμασία τον έκανε να πάρει μια σημαντική απόφαση. 

Στις 10 Ιουνίου το Eleven Madison Park θα ανοίξει εκ νέου τις πύλες του, χωρίς όμως να σερβίρει πολλά από τα εμβληματικά του πιάτα με ζωικά προϊόντα, καθώς πλέον το μενού θα περιλαμβάνει μόνο vegan πιάτα. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο τρόπος που παρασκευάζουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που καταναλώνουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη, είναι πραγματικότητα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση χορτοφαγική. Με όσα βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε το ίδιο εστιατόριο». 

Δεν είναι τυχαίο που ο Χουμ θεωρείται πρωτοπόρος στον χώρο του. Για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε μια τόσο αμείλικτα ανταγωνιστική πόλη όπως η Νέα Υόρκη, για να κατακτήσεις την κορυφή και να παραμείνεις εκεί, σημαίνει ότι εκτός από ταλαντούχος μάγειρας και ικανός μάνατζερ, μπορείς και αφουγκράζεσαι τις αλλαγές. Και σίγουρα διαθέτεις το χάρισμα της ενσυναίσθησης, τόσο σημαντικό για να σε εμπιστεύονται οι άλλοι. 

Ενώ οι περισσότεροι σεφ και επιχειρηματίες μετρούσαν τις μέρες μέχρι να ξαναλειτουργήσουν τα εστιατόριά τους, προσδοκώντας την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, ο Χουμ σκέφτηκε τι κάνει λάθος και τι μπορεί να αλλάξει ώστε η μοναδική εμπειρία την οποία προσφέρει, αυτό που αποκαλούμε fine dining, να υπηρετεί ταυτόχρονα και έναν υψηλότερο σκοπό. 

Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι αν δεν ακούσουμε το καμπανάκι του κορωνοϊού και δεν περιορίσουμε την ανθρώπινη αλαζονεία στο μέλλον θα έχουμε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Ο Ντάνιελ Χουμ αντιλαμβάνεται την πρόκληση. Και παίρνει ένα ρίσκο. Αλλά είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρει κανείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή