Μήνυση και αγωγή Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση και αγωγή Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αγωγές για 5 εκατ. ευρώ και μηνύσεις κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στρέφεται ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, σύμφωνα με ανακοίνωση του μετά την κατάθεση του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Τα χρήματα από τις αγωγές, αν επιδικαστούν, θα διατεθούν σε ενίσχυση συγκεκριμένων δομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατέθεσα σήμερα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε εναντίον μου μετά την πρόσφατη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία εκβίαζε εμένα, τον συνέταιρό μου, Άγγελο Μεταξά και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου.

Γνωστοποιώ επίσης ότι έχω ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν. Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου.

Αποζητώ την δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς. Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή