Ζάκυνθος: Είχε μιλήσει στις Αρχές για σχέδιο εξόντωσής του

Ζάκυνθος: Είχε μιλήσει στις Αρχές για σχέδιο εξόντωσής του

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια ο επιχειρηματίας Διονύσης Κορφιάτης είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής έπεσε νεκρός από τον καταιγισμό πυρών με καλάσνικοφ κατά την επίσκεψή του σε λογιστικό γραφείο της Ζακύνθου. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κατάφεραν να διαφύγουν.

Στις 9 Ιουνίου 2020 ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε γίνει και πάλι στόχος δολοφονικής επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκε η 37χρονη σύζυγός του. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί τότε από τα πυρά των δραστών. Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, στην οποία υποδείκνυε τα πρόσωπα που ο ίδιος θεωρούσε ότι κρύβονταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του έξι μήνες νωρίτερα. Στη μήνυση περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Είπε ότι λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου, δέχτηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του επτά ή οκτώ σφαίρες με όπλο διαμετρήματος 45 χιλιοστών. Οι δράστες, σύμφωνα με την περιγραφή του, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα Yamaha TDM 850 και φορούσαν μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο Κορφιάτης κατονόμασε στη μήνυσή του τον άντρα που πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, αναφέροντας ότι τον αναγνώρισε από τον σωματότυπό του και τον τρόπο με τον οποίο καθόταν στη μοτοσικλέτα. Είπε ότι ήταν υπέρβαρος, είχε κύφωση και ότι καθόταν με τις παλάμες των χεριών να τείνουν προς τα πίσω. Υποστήριξε ότι αναγνώρισε και τον οδηγό της μοτοσικλέτας επικαλούμενος πληροφορίες που του έδωσαν άλλα άτομα, τα οποία όμως δεν κατονόμασε. Ακόμη στη μήνυσή του περιέγραψε με λεπτομέρεια το σχέδιο που φέρεται να είχε στηθεί για την απόπειρα δολοφονίας του. Είπε ότι το σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες είχε μεταφερθεί από την Αττική στην Ηλεία και είχε καταπλεύσει στο Βασιλικό Ζακύνθου. Ανέφερε ότι μετά τη δολοφονία της συζύγου του και τον δικό του τραυματισμό, οι δράστες πέταξαν τη μοτοσικλέτα στη θάλασσα και με τη βοήθεια συνεργών επέστρεψαν στο φουσκωτό και εγκατέλειψαν το νησί.

Ως προς τα κίνητρα όσων τον είχαν βάλει στο στόχαστρο, ανέφερε την εμπλοκή του σε δύο παλιότερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Είπε ότι οι δικές του πληροφορίες είχαν οδηγήσει στη σύλληψη και στην καταδίκη ενός άντρα για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. «Επομένως καθίσταται φανερό ότι έχει κάθε λόγο να επιδιώκει την εξόντωσή μου καθώς έχω αποκαλύψει δύο εγκληματικές οργανώσεις στις οποίες έφερε ηγετικό ρόλο», έγραφε στη μήνυση. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 ο Κορφιάτης είχε καταθέσει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου ότι προετοιμαζόταν άλλο σχέδιο δολοφονίας του και ότι επιχειρούσαν να τον αποτρέψουν να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ατόμου που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη το 2017 στη Ζάκυνθο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή