ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τοπικό lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος της Φλώρινας

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία

gia-topiko-lockdown-proeidopoiei-o-dimarchos-tis-florinas-561359158

Έκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ) απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Γιαννάκης, μετά την αύξηση των ενεργών κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες στην περιοχή. 

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία.

Ο κ. Γιαννάκης τονίζει ότι «ο δήμος για πρώτη φόρα από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων» και προειδοποιεί ότι η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία σε πολίτες του δήμου, «μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένταση των κρουσμάτων εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης, ενώ συνεργεία του ΕΟΔΥ προβαίνουν σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ στην περιοχή.

Τέλος, ο δήμαρχος της Φλώρινας επισημαίνει ότι «είναι ζήτημα ευθύνης, χρέους, σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, οι επαγγελματίες, οι πολίτες, οι Σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ