Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ελπίδα μέσα στην οδύνη για τον 33χρονο – «Θα τους πιάσουνε»

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ελπίδα μέσα στην οδύνη για τον 33χρονο – «Θα τους πιάσουνε»

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της».

Με αυτή τη φράση ο 33χρονος πιλότος που τα ξημερώματα Τρίτης βίωσε ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα των τελευταίων ετών, χάνοντας σε αυτό την 20χρονη σύζυγό του, κατάφερε να συμπυκνώσει την οδύνη του σε ελπίδα, τουλάχιστον ώστε να αποδοθεί γρήγορα δικαιοσύνη.

Τα όσα εν συντομία και συντετριμμένος περιέγραψε επιστρέφοντας σήμερα αργά το απόγευμα στο σπίτι του, στα Γλυκά Νερά, ήταν ενδεικτικά του τρόμου που βίωσε: 

«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα κι άλλες το μωρό. Μου έλεγαν συνέχεια ‘που είναι τα λεφτά ρε’».

Ο 33χρονος συνέχισε λέγοντας τα εξής: 

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο.

Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου…».

Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες

Με το ποσό των 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν νλωριτερα οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας.

Υστερα από κοινή υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, «προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής».

Παρακαλείται επίσης «όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Το χρονικό του εγκλήματος

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχθησαν ως εξής:

Την ομάδα των δραστών αποτελούσαν τρία άτομα. Οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια ενώ ο τρίτος, πιο κοντός, φαινόταν πως ήταν αρχηγός γιατί έδινε τις εντολές.

Οι δράστες μπήκαν στην μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το βρέφος, γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του υπογείου.

Στην συνέχεια ανέβηκαν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, τον οποίο και σκότωσαν πνίγοντας τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στη συνέχεια στην κουπαστή της σκάλας με το λουρί του.

Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το βρέφος στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης αδικοχαμένης μητέρας.

Οι δράστες όμως κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου και την στραγγάλισαν πιθανότατα με τα ρούχα της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Ο 33χρονος, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε με δυσκολία το «100».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. 

Το βρέφος παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή