Στις 28 Ιουνίου οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

Στις 28 Ιουνίου οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την προετοιμασία της λειτουργίας των 50 νέων Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ), που θα λειτουργήσουν στη χώρα την επόμενη σχολική χρονιά όπως παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα χθες η «Κ», έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Η κλήρωση για την υποδοχή των νέων μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/6 και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία θα οργανωθούν τη Δευτέρα 28/6.

Ειδικότερα, στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούν, θα προστεθούν άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία, 41 Πειραματικά και 9 Πρότυπα. Ο συνολικός αριθμός των ΠΠΣ είναι πλέον 112. Μάλιστα, διευρύνεται το δίκτυο των Πειραματικών και Προτύπων στη χώρα. Ετσι, έως σήμερα Πειραματικά Σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά ενώ στις 10 από τις 13 και Πρότυπα. Πρότυπο Σχολείο δεν θα υπάρχει στις Διευθύνσεις Ιονίων Νήσων, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου. 

Μιλώντας χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των ΠΠΣ και καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Τόμπρας, εξήγησε ότι δεν υπήρξαν αιτήσεις σχολείων από τις τρεις περιφέρειες για να μετατραπούν σε Πρότυπα – όρος της διαδικασίας η αρχική αίτηση του συλλόγου διδασκόντων ενός σχολείου. Επίσης, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι ο αριθμός των θέσεων των νέων ΠΠΣ θα οριστεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον αριθμό που έχει η Α΄ τάξη των σχολείων σήμερα. «Δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα Π.Σ. ή ΠΕΙΣ να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους», ανέφερε η ηγεσία του υπ. Παιδείας. «Φιλοδοξία μας είναι τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία να γίνουν σχολεία αναφοράς για τη δημόσια εκπαίδευση, η προμετωπίδα του σχολείου που θα έπρεπε να έχει η χώρα», τόνισε ο κ. Τόμπρας. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η επέκταση του θεσμού στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για αύριο (11 π.μ. –  2 μ.μ.) για τους εκπαιδευτικούς της Καλλιτεχνικής Παιδείας, προκειμένου να παραστούν στο ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών από το λύκειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή