Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυστηροποίηση ποινών προαναγγέλλει ο υπ. Δικαιοσύνης

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυστηροποίηση ποινών προαναγγέλλει ο υπ. Δικαιοσύνης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερη θα καταστεί η έκτιση της ποινής ισόβιας κάθειρξης για ειδεχθή εγκλήματα, προανήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, στον απόηχο του φόνου της 20χρονης στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ο υπουργός ανέφερε κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη ότι θα προταθεί στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα η έκτιση ποινής στα τουλάχιστον τέσσερα πέμπτα (4/5) της επιβληθείσας ποινής, σε σύγκριση με τα δύο πέμπτα που είναι σήμερα, για τις περιπτώσεις παρομοίων ειδεχθών εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό σημαίνει ότι σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις περιπτώσεις αυτές θα αντιστοιχούν σε 20 χρόνια πραγματικής φυλάκισης.

«Προωθούμε μια αυστηροποίηση της ποινής που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικά με τον πρόεδρο της παραπάνω Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή