Πλεύση φροντίδας σε 9 νησιά

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα είναι έτοιμα για τον αυριανό απόπλου του στόλου της ΑΜΚΕ «Σύμπλευση» με προορισμό εννέα μικρά νησιά του Αιγαίου. Τα έντεκα φουσκωτά, που μεταφέρουν υγειονομικούς και παραϊατρικό προσωπικό, θα ξεκινήσουν το 11ήμερο ταξίδι τους από το Λαύριο. Ο στόχος της φετινής αποστολής είναι διττός: η δραστήρια ομάδα θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και οι εθελοντές της θα συμβάλουν στην εμβολιαστική διαδικασία στη Μύκονο, στην Κω και στη Σάμο (μεταβαίνοντας από τα πλησιέστερα νησιά) κατόπιν σχετικής συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας.

Ο διάπλους 2021 περιλαμβάνει, λοιπόν, τα νησιά Σίκινος, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Φούρνοι, Θύμαινα, Λέβιθα, Κίναρος και Δονούσα, όπου οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και μικροβιολογικές. Στα εν λόγω νησιά, ο πληθυσμός των οποίων δεν ξεπερνά επ’ ουδενί τα χίλια άτομα, ο εμβολιασμός έχει πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, οπότε αποτελούν κυριολεκτικά COVID free προορισμούς. Ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ΑΜΚΕ «Σύμπλευση» στην επίσημη ανακοίνωσή της διευκρινίζει τα εξής: το σύνολο της ιατρικής/νοσηλευτικής ομάδας έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, ενώ πριν από τον απόπλου από το Λαύριο ολόκληρη η αποστολή θα κάνει τεστ σε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, κάτι που θα επαναλαμβάνεται προτού μεταβεί από το ένα νησί στο άλλο, με πραγματοποίηση rapid tests που εξασφάλισαν με ίδιους πόρους.

Πλεύση φροντίδας σε 9 νησιά-1

Ψυχαγωγία και ενημέρωση

Παράλληλα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους, όπως STEM για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, το εργαστήρι «Προστατεύσου!» για την πρόληψη κακοποίησης/παρενόχλησης εφήβων με την τεχνογνωσία της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την τεχνογνωσία του we4all, παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον θίασο «Σκιές και Γέλια» κ.ά. Αν θέλετε να μεταφερθείτε νοερά στους κόλπους της εθελοντικής ομάδας και στα σοκάκια των ακριτικών νησιών, μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την αποστολή της ομάδας στα social media – σε Facebook, Instagram και YouTube.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή