Self test: Οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov

Self test: Οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποχρέωση να υποβάλλουν έως το πρωί της Πέμπτης το αποτέλεσμα των self-tests τους έχουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων. 

Νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε: «Συνολικά έως σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 8 εκατ. δωρεάν self tests, σε περισσότερους από 2,9 εκατ. πολίτες». Και πρόσθεσε: «11.532 συμπολίτες μας επιβεβαίωσαν, έως σήμερα, ότι είναι φορείς του ιού χάρη στα self tests. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί θα κυκλοφορούσαν και θα μετέδιδαν τον ιό».

Self test: Οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov-1

Ακολουθεί ο σχετικός οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

  • Πατήστε για Κυριακές εδώ και για άλλες μέρες εδώ, για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου), ανήκετε σε ΑΕΙ, ή ανήκετε σε κάποια άλλη κατηγορία ατόμων που πρέπει να προσκομίσουν δήλωση αποτελέσματος για την πρόσβαση σε σχολική μονάδα ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος:

ή

Δήλωση αποτελέσματος self-test για δημόσιους υπαλλήλους

Εάν είστε εργαζόμενος του δημοσίου τομέα και εργάζεστε με φυσική παρουσία, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος:

Σχολική κάρτα για COVID-19

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

ή

Δήλωση αποτελέσματος self-test για ναυτικούς

Εάν είστε ναυτικός – μέλος πληρώματος πλοίου που εκτελεί θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων, μπορείτε να δηλώσετε εδώ το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού σας ελέγχου self-test:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή