Δίωξη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό, δύο απόπειρες

Δίωξη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό, δύο απόπειρες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συντονισμένες έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών για καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων και ήδη χθες κατέληξαν στην άσκηση βαριάς ποινικής δίωξης κατά του δημοφιλέστατου ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών, ενώ σε εξηγήσεις καλούνται από τον εισαγγελέα και άλλοι καταγγελλόμενοι.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες εις βάρος του Π. Φιλιππίδη, αυτές στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του, που υποστήριξαν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα τα οποία του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί. Οι καταγγελίες εναντίον του ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλο, που έχει αναλάβει το πακέτο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, ο οποίος εξέτασε τη βασιμότητά τους, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και ζήτησε εξηγήσεις από τον Π. Φιλιππίδη, ο οποίος γραπτώς και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης θα ακολουθήσει στάδιο ανάκρισης, όπου ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία και μετά το πέρας της θα κριθεί αν θα μείνει ελεύθερος ή αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η περίπτωση του Π. Φιλιππίδη είναι η δεύτερη σοβαρότερη έπειτα από αυτήν του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμούς νεαρών και κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση και άλλων καταγγελιών και καλούν σε εξηγήσεις ως ύποπτο για βιασμό ακόμα έναν ηθοποιό, εις βάρος του οποίου υπάρχει καταγγελία. Παράλληλα, μία ακόμα καταγγελία εις βάρος του Δ. Λιγνάδη ερευνάται από τις Αρχές και αυτή για βιασμό που καταγγέλθηκε από νεαρό άνδρα και ελέγχεται.

Σε ό,τι αφορά τον σεναριογράφο που είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από την έρευνα δεν προέκυψε τίποτα και οι καταγγελίες εις βάρος του δεν αποδείχθηκαν, ενώ, τέλος, σε εξηγήσεις καλείται για απόπειρα βιασμού και ο 22χρονος φοιτητής στη Νέα Σμύρνη που έχει δικαστικές εκκρεμότητες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις νεαρών κοριτσιών, ενώ καταγγέλθηκε και για απόπειρα βιασμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή