Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε κρυμμένο σημαντικό χρηματικό ποσό. Θεωρούμε πιθανότερο ότι κάποιες ώρες ή και μέρες πριν από τη ληστεία κατόπτευσαν τα σπίτια της περιοχής και επέλεξαν το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι εκεί θα έβρισκαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας». Αυτό δήλωσε μιλώντας χθες στην «Κ» αξιωματικός της Ασφάλειας για το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα που διεπράχθη τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά. Στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν επήλθε από ασφυξία που της προκάλεσαν οι ληστές – δολοφόνοι. Πιθανολογείται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει της έφραξαν το στόμα και τη μύτη με ύφασμα – πιθανόν την μπλούζα της. Ο 32χρονος πιλότος και αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της συζύγου του περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι άκουγε την άτυχη κοπέλα να προσπαθεί να φωνάξει με «πνιχτή φωνή» μέχρι που σίγησε. «Σίγουρα ασκήθηκε βία εις βάρος της, ωστόσο στο σώμα της δεν υπήρχαν εξωτερικά ίχνη κακώσεων», πρόσθεσε αρμόδια αστυνομική πηγή.  

Τα 15.000 ευρώ που υπήρχαν κρυμμένα στο κουτί του επιτραπέζιου παιχνιδιού θα κάλυπταν το κόστος των πρώτων εργασιών για την ανέγερση ακινήτου σε οικόπεδο που είχαν αγοράσει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν θεωρούν πιθανό οι δράστες να διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση, π.χ. από μέλη ενός συνεργείου οικοδομών, ενώ διευκρινίζουν ότι η οικογένεια δεν απασχολούσε οικιακή βοηθό. Αρμόδιος αξιωματικός δεν διέψευσε πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια της ληστείας ο ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε –απευθυνόμενος σε συνεργό του– διάλεκτο που δεν κατάλαβε ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης κοπέλας. Σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του τελευταίου ότι οι δράστες νωρίτερα μιλούσαν καλά ελληνικά, λέγοντάς του «πες μας πού είναι τα λεφτά», η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται σε κακοποιούς που είτε προέρχονται από την κοινότητα των Ρομά της Αττικής ή ζουν χρόνια στην Αθήνα και ενδεχομένως διατηρούν ρίζες σε χώρα των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Υπολογίζεται ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και παρέμειναν στο εσωτερικό του για περίπου 30 λεπτά. Παρότι ο 32χρονος τούς αποκάλυψε γρήγορα πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, εκείνοι έπνιξαν την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν δίπλα στο μόλις 11 μηνών βρέφος και συνέχισαν να ψάχνουν τους χώρους του σπιτιού για χρήματα. Ο πιλότος κατάφερε –αν και δεμένος– να καλέσει το «100» στις 6.20 π.μ.

Παράλληλα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών την υπόθεση ερευνά και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης στη χώρα και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν, όπως αυτή σε σπίτι στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Δεκέμβριο. Χθες, στην ασφάλεια κατέθεσαν συγγενείς της 20χρονης Καρολάιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή