Παραγγελία εισαγγελέα για Γλυκά Νερά

Παραγγελία εισαγγελέα για Γλυκά Νερά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση κάθε δικονομικής δυνατότητας προκειμένου να εξιχνιαστεί το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και να εντοπιστούν οι δράστες ζήτησε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας από τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του αναφέρεται στην ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σκληρότητα των δραστών: «Η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από τη με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν τον σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Και παραγγέλλει στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες πρωτοδικών και εφετών «να συμβάλουν, κατά το μείζον, εποπτεύοντες την προανάκριση, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τον εντοπισμό των δραστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή