ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Αύξηση πληρότητας των πλοίων ανακοίνωσε ο Πλακιωτάκης

mikri-i-kinisi-sto-limani-toy-peiraia-ayxisi-plirotitas-ton-ploion-anakoinose-o-plakiotakis-561362548

Με πληρότητα ανάλογη της εποχής αναχώρησαν από τον Πειραιά τα πλοία με προορισμό τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων. Το πρώτο πρωινό από την απελευθέρωση των μετακινήσεων δεν συνοδεύτηκε με μαζική έξοδο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

mikri-i-kinisi-sto-limani-toy-peiraia-ayxisi-plirotitas-ton-ploion-anakoinose-o-plakiotakis0

Οι έλεγχοι τόσο από το Λιμενικό όσο και από τα πληρώματα των πλοίων ήταν αυστηροί, και οι επιβάτες που δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα πλοία. Στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε από νωρίς το πρωί για αυτοψία και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αυξήθηκε η πληρότητα για πλοία με καμπίνες από το 55% στο 85% και στο 80% για πλοία χωρίς καμπίνες.

 

Η πρωινή κίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πρώτη καλοκαιρινή έξοδος».

Οι ουρές στους καταπέλτες των πλοίων ήταν μικρές και οι επιβάτες τηρούσαν τα απαιτούμενα μέτρα. Αγουροξυπνημένοι με τα εισιτήρια, και τις βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν αρνητικό τεστ Covid19 ή το πιστοποιητικό του εμβολισμού στα χέρια, περίμεναν υπομονετικά να περάσουν τους ελέγχους για να μπουν στα πλοία. Η πλειοψηφία αποτελείτο από νέους ανθρώπους που ταξίδευαν για τα νησιά προκειμένου να εργαστούν για την καλοκαιρινή σεζόν.  

mikri-i-kinisi-sto-limani-toy-peiraia-ayxisi-plirotitas-ton-ploion-anakoinose-o-plakiotakis2

«Προχωρήστε  μπροστά ή πίσω, δεν υπάρχει αρίθμηση», ήταν τα πρώτα λόγια των αξιωματικών προς τους επιβάτες. Κατά την είσοδό υπήρχε θερμομέτρηση και αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε όλες τις θέσεις ήταν τοποθετημένη η ανάλογη σήμανση. Σε πλοίο που ταξιδεύει προς τα Κυκλαδονήσια, και η πληρότητά του φτάνει τα 1300 άτομα, επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες. «Στα προηγούμενα δρομολόγια φεύγαμε με 25-30 άτομα. Επειδή απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις ο κόσμος δεν είναι με… μία βαλίτσα στο χέρι. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε να γίνει η πρώτη μαζική έξοδος», δήλωσε στο kathimerini.gr μέλος του πληρώματος.

mikri-i-kinisi-sto-limani-toy-peiraia-ayxisi-plirotitas-ton-ploion-anakoinose-o-plakiotakis4

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ τον κόσμο να ανταποκριθεί. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλώ όλους να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Οι προοπτικές με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού είναι απόλυτα αισιόδοξες», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

mikri-i-kinisi-sto-limani-toy-peiraia-ayxisi-plirotitas-ton-ploion-anakoinose-o-plakiotakis6

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι από σήμερα η πληρότητα για πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% ενώ για πλοία χωρίς καμπίνες η πληρότητα είναι στο 80%.