Κοντά στην άκρη του νήματος η έρευνα στη Ζάκυνθο

Κοντά στην άκρη του νήματος η έρευνα στη Ζάκυνθο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η εξιχνίαση, το αμέσως επόμενο διάστημα, της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη πέρυσι τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για τη σύζυγο του Διονύση Κορφιάτη, ο οποίος εκτελέστηκε το πρωί της 7ης Μαΐου στο κέντρο της Ζακύνθου. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνουν να εννοηθεί ότι επίκειται η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπόπτων που το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου πυροβόλησαν και σκότωσαν την 37χρονη ξενοδόχο, στον Αγιο Σώστη Ζακύνθου. 

Οι δύο δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν τον 54χρονο Διονύση Κορφιάτη. Ανοιξαν όμως πυρ τη στιγμή που ο τελευταίος με τη σύζυγό του κατευθύνονταν με μοτοσικλέτα στο σπίτι τους. Από τις σφαίρες των δραστών τραυματίστηκε θανάσιμα η 37χρονη, ενώ ο Κορφιάτης επέζησε έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία. Τελικά, το σχέδιο δολοφονίας του υλοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα, όταν δύο άνδρες τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ μέσα σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου. 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ενώ στην έρευνα για τις δύο ανθρωποκτονίες συμμετέχει πλην της τοπικής αστυνομικής δύναμης και κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, πηγές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη εκφράζουν αισιοδοξία για σύλληψη των δολοφόνων της Χριστίνας Κλουτσινιώτη. 

Περισσότερο συγκρατημένα, πάντως, εμφανίζονται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.: «Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της έρευνας», δήλωσε χθες στην «Κ» στέλεχος της Ασφάλειας Αττικής που ρωτήθηκε σχετικά. Ωστόσο, η ίδια πηγή παραδέχτηκε ότι έχουν προκύψει στοιχεία που κάνουν τους αστυνομικούς να αισιοδοξούν για εξιχνίαση της δολοφονίας. Ο ίδιος ο Διονύσης Κορφιάτης είχε ήδη από τον Δεκέμβριο κατονομάσει τους δράστες και τους συνεργούς τους, σε μήνυση που είχε καταθέσει μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά στην εισαγγελία Ζακύνθου. 

«Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγός μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45 χιλιοστών», ανέφερε στη μήνυσή του.  Είχε κατονομάσει δύο άτομα ως τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τη σωματοδομή και τη «χαρακτηριστική στάση τους», ενώ παρέθετε λεπτομερείς περιγραφές για τον τρόπο που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε το σχέδιο επίθεσης εναντίον του ίδιου και της συζύγου του.

Το ένα από τα άτομα φέρεται –σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μήνυση– να εργάζεται στην προσωπική ασφάλεια εφοπλιστή. Ως κίνητρο της προσπάθειας εξόντωσής του, ο 57χρονος είχε προσδιορίσει καταγγελίες και αναφορές του στις Αρχές, δυνάμει των οποίων τα άτομα που μνημονεύονται στη μήνυση είχαν οδηγηθεί στη φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατονόμαζε ο Κορφιάτης ήταν και πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που μέχρι πρότινος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε ληστεία. Ο τελευταίος φέρεται προσφάτως να αποφυλακίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή