Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)

Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)

Εχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δημόσια και ιδιωτικά μουσεία υποδέχτηκαν και πάλι τους, λιγοστούς για αρχή, επισκέπτες τους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, ημέρα γιορτής είναι και η σημερινή για τα μουσεία όλης της χώρας που ανοιξαν το πρωί ξανά τις πύλες τους μετά από μήνες «σιωπής» λόγω του 6μηνου lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης της Covid-19.

Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)-1
Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)-2

Εχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα – υποχρεωτική χρήση μάσκα, τήρηση αποστάσεων, συγκέντρωση περιορισμένων επισκεπτών ανά αίθουσα – δημόσια και ιδιωτικά μουσεία υποδέχτηκαν και πάλι τους, λιγοστούς για αρχή, επισκέπτες τους. 

Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)-3
Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)-4

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα μουσεία ανά την επικράτεια, από σήμερα λειτουργούν επίσης οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης στο ανακαινισμένο της κτήριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 50.

Ανοιξαν ξανά τα μουσεία (φωτογραφίες)-5

Τις πόρτες τους ανοίγουν μέσα στον Μάιο και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου στην Αθήνα (Μαυρομιχάλη 6) και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή