Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων έφερε μαζική απόδραση σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, με τους πολίτες να σπεύδουν σε λιμάνια, αεροδρόμια ή να φορτώνουν το όχημά τους για μία «απόδραση» εκτός Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: Τα «κλειδιά» για το άνοιγμα του τουρισμού

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά-1

Δεκάδες ήταν τα δρομολόγια που απέπλευσαν για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, αλλά και τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία αναχώρησαν με αυξημένη πληρότητα -ανάλογη της εποχής-, ενώ δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα» καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν επειδή δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά-2

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε νωρίς το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ τον κόσμο να ανταποκριθεί. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλώ όλους να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Οι προοπτικές με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού είναι απόλυτα αισιόδοξες», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι από σήμερα η πληρότητα για πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% ενώ για πλοία χωρίς καμπίνες η πληρότητα είναι στο 80%.   

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά-3

Διαβάστε ακόμη: Το «πρωτόκολλο» για ταξίδι στα νησιά

Φυγή και από τις πόλεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, σε 38.795 ανέρχονται συνολικά τα οχήματα που εξήλθαν, από τις 06:00 έως τις 18:00, από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αντίστοιχα.

Από την Ελευσίνα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξήλθαν 19.377 οχήματα και από τις Αφίδνες 19.418. Παράλληλα, από τα ίδια διόδια, εισήλθαν 11.243 οχήματα (Ελευσίνα) και 13.970 (Αφίδνες).

Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα παρατηρήθηκαν ουρές αρκετών χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Χαλκιδική.

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά-4
Χιλιάδες Θεσσαλονικείς επέλεξαν τη Χαλκιδική (Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ)

Αύξηση στις κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με στελέχη των ΚΤΕΛ αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης, με τους πολίτες να σπεύδουν στα εξοχικά τους ή σε κάποια από τις παραλίες των γειτονικών νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη πληρότητα εντός των λεωφορείων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 65%, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Τίτλοι τέλους στο lockdown με απόβαση στα νησιά-5

Σημειώνεται πως κάθε πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση)
  • είτε τεστ PCR (μοριακό) 72 ωρών
  • είτε rapid test
  • είτε self-test 24 ωρών
  • είτε αποδεικτικό νόσησης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή