ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία Παλαιστινίων, Αράβων, αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Η πορεία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στην συμβολή της Κηφισίας με την Κατεχάκη, όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών αλλά και την «Αύρα», το όχημα που εκτοξεύει νερό.

Σε τρεις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία του Ισραήλ, παρακάμπτοντας τον φραγμό της αστυνομίας πετώντας μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις «με χρήση των αναγκαίων μέσων και ρίψη νερού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-1

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. 

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Μαδρίτη.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των παλαιστινιακών αρχών κάνει λόγο για 139 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 39 παιδιά και 1000 τραυματίες στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τη Δευτέρα.

Στο Ισραήλ, περισσότερες από 2.300 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί και ένας στρατιώτης. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περισσότερους από 560, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. 

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-2

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-3

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-4

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-5

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-6

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-7

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-8

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-9

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-10

Επεισόδια μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα-11