Για ληστείες κατά συρροή διώκεται ο Γεωργιανός – Ψάχνουν σύνδεση με τα Γλυκά Νερά

Για ληστείες κατά συρροή διώκεται ο Γεωργιανός – Ψάχνουν σύνδεση με τα Γλυκά Νερά

Στα δικαστήρια οδηγείται ο Γεωργιανός που ελέγχεται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Εκδόθηκε ένταλμα για ληστείες κατά συρροή σε βάρος του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταλμα σύλληψης για ληστείες κατά συρροή εξέδωσε η 11η Τακτική Ανακρίτρια σε βάρος του 36χρονου Γεωργιανού, που συνελήφθη την Παρασκευή στον Έβρο με πλαστό διαβατήριο και εξετάζεται από τις αρχές ενδεχόμενη εμπλοκή του στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η δικαστική λειτουργός εξέδωσε χθες το ένταλμα που αφορά ληστείες αλλά και το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και έτσι σήμερα ο 36χρονος αλλοδαπός θα μεταχθεί στα δικαστήρια, ώστε – αφού εκτελεστεί το ένταλμα- να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για την απολογία του. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, ο 36χρονος που επιχείρησε να βγει από τη χώρα από τους στον Έβρο, φαίνεται να συμμετείχε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής τους βοηθού στις 7 Μαρτίου στο Πικέρμι.

Ο Γεωργιανός εντοπίστηκε την Παρασκευή στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου. Οι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε υποβλήθηκαν σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριό του έφερε πλαστές σφραγίδες. Ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, τα στελέχη της οποίας διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος ήταν ήδη από το 2015 σεσημασμένος για κλοπές που είχε διαπράξει στον Εβρο. 

Λόγω του περιστατικού που είχε προηγηθεί στα Γλυκά Νερά, ο εντοπισμός του 36χρονου σήμανε συναγερμό. Τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας επικοινώνησαν με συναδέλφους τους στην Ασφάλεια Αττικής, ενημερώνοντάς τους για τη σύλληψη του αλλοδαπού. 

Η ληστεία στο Πικέρμι

Όπως γράφει σήμερα η «Κ», στην πορεία της έρευνας προέκυψε ταύτιση του DNA του 36χρονου με αντίστοιχο, «ορφανό», που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί έπειτα στο Πικέρμι.

Ηταν τα ξημερώματα της 7ης Μαρτίου όταν πέντε άτομα μπήκαν στο σπίτι ενός ζεύγους ηλικιωμένων παραβιάζοντας ένα από τα παράθυρα. Στη συνέχεια έδεσαν τον 93χρονο υποχρεώνοντάς τον να τους υποδείξει πού είχε κρυμμένα χρήματα. Πήραν 400 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του, ενώ πριν αποχωρήσουν άρπαξαν από την κατάκοιτη σύζυγό του ένα χρυσό σταυρουδάκι και τη βέρα της.

Εξαιτίας της μεθοδολογίας των δραστών και της βίας που χρησιμοποίησαν ακόμα και εις βάρος του υπερηλίκου και της συζύγου του, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός και οι συνεργοί του να εμπλέκονται και στη ληστεία στα Γλυκά Νερά και στην αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή