Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, που τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ-1

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος, που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο τον κόσμο.

Κατά συνέπεια, το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 2.812 νέα κρούσματα, 63 θάνατοι, 639 διασωληνωμένοι

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 4,4 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ-2

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), έως σήμερα, 18 Μαΐου, έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μια δόση στο 64,5% των υγειονομικών στην Ελλάδα.

Νέα εμβολιαστικά κέντρα, «γκάζι» στα νησιά – Ποιοι παίρνουν σειρά

Διαθέσιμα και τα τέσσερα εμβόλια έναντι της COVID-19 που έχουν λάβει έγκριση στην Ε.Ε. θα είναι από την Παρασκευή 21 Μαΐου για τα άτομα ηλικίας 40 έως 44 ετών, ενώ ανάλογα με το πόσα ραντεβού θα προγραμματιστούν θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικιακές ομάδες 35 έως 39 ετών και 30 έως 34 ετών.

Εως χθες είχε εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου το 26,8% του πληθυσμού και είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 15,4%. Εως το τέλος Μαΐου υπολογίζεται ότι τα ποσοστά αυτά θα φτάσουν το 34% και το 20%, αντίστοιχα.

Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες λόγω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» και της αξιοποίησης και ιδιωτικών δομών (ήδη ο ιδιωτικός τομέας υγείας έχει δηλώσει ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 400 εμβολιαστικά κέντρα).

Διαβάστε επίσης: Πλήρως εμβολιασμένο το 20% του πληθυσμού στα τέλη Μαΐου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή