Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πυροσβέστες που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη. Από την Πυροσβεστική διευκρινίστηκε ότι, καθώς η ΕΜΑΚ συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να συμμετέχει σε αποστολές όπου κριθεί αναγκαίο και, ως εκ τούτου, πρέπει το προσωπικό της να είναι εμβολιασμένο όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά και για μια σειρά από μεταδοτικές ασθένειες, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Οσοι αρνηθούν τον εμβολιασμό θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, αναφέρεται σχετικά. 

Την ίδια στιγμή, σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στην Αττική σε υψηλά επίπεδα και μια εξαιρετικά αργή αποκλιμάκωση της πίεσης της πανδημίας στο ΕΣΥ καταδεικνύουν τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 2.812 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας και 63 θάνατοι ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 639 (το ποσοστό κάλυψης κλινών ΜΕΘ COVID είναι 71%), ενώ χθες καταγράφηκαν 334 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας και εκδόθηκαν 298 εξιτήρια ασθενών λόγω ίασης. 

Από τα νέα κρούσματα, τα 1.425 εντοπίστηκαν στην Αττική και σχεδόν το ένα τρίτο αυτών στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (451 νέα περιστατικά). Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 245 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 114 και στη Λάρισα 90.

Σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε 6 από τις 11 περιοχές που ελέγχει το δίκτυο. Ειδικότερα, μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-80%), στον Βόλο (-56%), στο Ρέθυμνο (-26%), στη Λάρισα (-10%) και στην Ξάνθη (-10%). Στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφηκε στατιστικά μη σημαντική μείωση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων (-3%), το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (αύξηση της τάξεως του 198%), στο Ηράκλειο Κρήτης (94%), στην Αλεξανδρούπολη (45%) και στη Θεσσαλονίκη (36%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή