Πρόεδρος Πυροσβεστών: «Απειλή» η διαταγή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ

Πρόεδρος Πυροσβεστών: «Απειλή» η διαταγή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόχληση και απορίες προκάλεσε στα στελέχη της ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής η διαταγή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, η οποία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση ως «απειλή» και «λανθασμένη» τη διατύπωσή της, σημειώνοντας ότι κανείς δεν αρνήθηκε να εμβολιασθεί. 

«Μας ενοχλεί η απειλή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοι του είναι «απορημένοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδείς έχει αρνηθεί να εμβολιαστεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι η εν λόγω διαταγή ενδεχομένως να φέρει «αντίθετα αποτελέσματα» και επεσήμανε ότι «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα».

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα απάντησε «Όπως και μέσα στην κοινωνία, θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό, αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν. Απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Διαβάστε επίσης⇒ Η απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε, δε, ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αναφορικά με τα στοιχεία για τον αριθμό εμβολιασμένων στην υπηρεσία, που αριθμεί περίπου 400 άτομα, είπε δεν ότι δεν υπάρχουν και επανέλαβε πως δεν τίθεται κανένα θέμα με τους εμβολιασμούς, καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

Σημειώνεται ότι εχθές, αργά το απόγευμα, με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη (που τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας) εκδόθηκε διαταγή που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος διευκρίνισε ότι καθώς η ΕΜΑΚ συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να συμμετέχει σε αποστολές όπου κριθεί αναγκαίο και, ως εκ τούτου, πρέπει το προσωπικό της να είναι εμβολιασμένο, όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά και για μια σειρά από μεταδοτικές ασθένειες, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή