Πάνω από 4.615.000 εμβολιασμοί έως σήμερα – 3 εκατ. με μια δόση

Πάνω από 4.615.000 εμβολιασμοί έως σήμερα – 3 εκατ. με μια δόση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε θα ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Την προσεχή Παρασκευή θα φτάσουμε στα 3 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει έστω από μια δόση.

Όπως είπε, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκων, ενώ με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση όσον αφορά στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Είπε ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

«Κανένα συμβιβασμό δεν θα κάνουμε όσον αφορά στην ασφάλεια», είπε αναφερόμενος στον τουρισμό, που -όπως τόνισε- αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών, όσο και τους τουρίστες», τόνισε, αναφέροντας ότι εφέτος «είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από τα εμβόλια έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας».

«Υπό διερεύνηση περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι «θα κινηθούμε πάντα επιστημονικά».

Κρούσματα

Σε 2.293 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 53 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 11.587.

Παράλληλα, σε 642 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. [Διαβάστε]

Εμβολιασμός

Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 20-29 σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών ανοίγει την Παρασκευή και σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή