Εμβολιασμός: Η Ελλάδα στην 4η θέση στις 27 χώρες της ΕΕ

Εμβολιασμός: Η Ελλάδα στην 4η θέση στις 27 χώρες της ΕΕ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλώρη για 3 εκατομμύρια πολίτες εμβολιασμένους με τουλάχιστον μία δόση, έχει βάλει η «Επιχείρηση Ελευθερία». Την Τετάρτη (19/5) πραγματοποιήθηκαν 101.767 εμβολιασμοί, ανεβάζοντας τον αριθμό του συνόλου στα 4.615.746.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι την προσεχή Παρασκευή θα φτάσουμε στα 3 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει έστω από μια δόση, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί ακόμα και αύριο Πέμπτη, καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στους 2.974.198 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση.

Προσώρας, πλήρως εμβολιασμένοι είναι 1.709.388 πολίτες.

Εμβολιασμός: Η Ελλάδα στην 4η θέση στις 27 χώρες της ΕΕ-1
Εμβολιασμός: Η Ελλάδα στην 4η θέση στις 27 χώρες της ΕΕ-2

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκων, ενώ με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση όσον αφορά στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε έπίσης ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

«Κανένα συμβιβασμό δεν θα κάνουμε όσον αφορά στην ασφάλεια», είπε αναφερόμενος στον τουρισμό, που -όπως τόνισε- αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών, όσο και τους τουρίστες», τόνισε, αναφέροντας ότι εφέτος «είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από τα εμβόλια έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας».

«Υπό διερεύνηση περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι «θα κινηθούμε πάντα επιστημονικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή