Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)

Μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου κάνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου κάνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι. 

Διαβάστε σχετικά: Πυρκαγιά στον Σχίνο: Ξεκίνησε από ελαιώνα

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ κατέστρεψε σπίτια στον οικισμό Μαυρολίμνη στο Αλεποχώρι.

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)-1

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. 

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)-2

Το πρωί που πέταξαν τα εναέρια μέσα η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά, αλλά η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση.

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)-3

Σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για ανζωπυρώσεις. 

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)-4

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις χτες το βράδυ, γιατί στην περιοχή που απ’ όπου ξεκίνησε είχε πολύ πυκνή βλάστηση, έπνεαν δυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ με ριπές έξι μποφόρ, οι οποίοι κατηύθυναν τις φλόγες προς τα Γεράνεια, δημιουργώντας μια τεράστια πύρινη περίμετρο, ενώ δεν υπάρχει οδικό δίκτυο για να κινούνται τα οχήματα, εκτός από έναν δρόμο που οδηγεί από τον Σχίνο προς Αλεποχώρι.

Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή