Προφυλακιστέος ο Γεωργιανός για τη ληστεία στο Πικέρμι

Προφυλακιστέος ο Γεωργιανός για τη ληστεία στο Πικέρμι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 36χρονος υπήκοος Γεωργίας που συνελήφθη την Παρασκευή στον Έβρο, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα. Κατηγορείται για ανάμιξη σε βίαιη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων, τον Μάρτιο στο Πικέρμι.

Επίσης, ανακρίθηκε ως ύποπτος για τη ληστεία στα Γλυκά Νερά και το φόνο της 20χρονης Κάρολαϊν, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, δίχως πάντως να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του. 

Ο συλληφθείς αρνείται την ανάμιξή του στη ληστεία στο Πικέρμι παρά το γεγονός ότι γενετικό αποτύπωμά του βρέθηκε μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν ο 93χρονος, η κατάκοιτη σύζυγός του και η οικιακή τους βοηθός.

Το DNA του ανιχνεύτηκε συγκεκριμένα, στη βεντούζα μιας φορητής βάσης κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε εντός της οικίας στο Πικέρμι.

Ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα βρισκόταν σε Ι.Χ. που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και το οποίο εκλάπη.  

Ο 93χρονος πάντως, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του 36χρονου τον έναν από τους τέσσερις δράστες που λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της 7ης Μαρτίου είχαν μπει σπίτι του, αρπάζοντας από αυτόν και την σύζυγό του τις χρυσές βέρες τους και 350 ευρώ.

Στον κρατούμενο, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Δημήτρη Μπαλτζόγλου, δεν αποδίδεται ανάμειξη στα δραματικά γεγονότα στα Γλυκά Νερά, ενώ και ο ίδιος αρνείται εμπλοκή του στη φονική ληστεία.  

Για να δικαιολογήσει την απόπειρα διαφυγής του από την Ελλάδα την Παρασκευή είπε ενώπιον του ανακριτή ότι πήγαινε στην πατρίδα του για να δει τον άρρωστο γιο του. Οι ισχυρισμοί του πάντως δεν έγιναν δεκτοί και προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή