Φωτιά στον Σχίνο: Προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα

Φωτιά στον Σχίνο: Προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Διαβάστε ακόμη: Η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι σε ελαιώνα -Στάχτη 20.000 στρέμματα

Όπως τονίζεται η μέση έντασή τους αναμένεται να φτάσει τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Φωτιά στον Σχίνο: Προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων τη νύχτα-1

Διαβάστε ακόμη: Αστεροσκοπείο στο kathimerini.gr: Πολύ υψηλές οι τιμές μικροσωματιδίων στην Αττική

Αύριο αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε τμήματα των Σποράδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα πελάγη όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές της χώρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Θρακικό πέλαγος, όπου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις που μέχρι το πρωί θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού τα 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή