Live: Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Live: Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Εμβολιασμοί 40-44: Πάνω από 65.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Σημειώνεται ότι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσο εμβολιασμό δείχνει η ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τα τέσσερα εμβόλια σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «kathimerini.gr» έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερα από 65.000 ραντεβού.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου». 

«Ασπίδα» έναντι των μεταλλάξεων τα εμβόλια

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο περιφερειακός επικεφαλής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς δήλωσε ότι τα εμβόλια που εγκρίθηκαν και διατίθενται είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των νέων στελεχών.  Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί αφορμή για αδιαφορία και εφησυχασμό.

Όπως εξήγησε, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, τα διεθνή ταξίδια πρέπει να αποφεύγονται αφού διαρκώς είμαστε μπροστά σε νέες απειλές και αβεβαιότητες. «Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος», σημείωσε.

«Τα εμβόλια ίσως είναι ένα φως στην άκρη του τούνελ, αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε να μας τυφλώσει», κατέληξε. Λίγο αργότερα η Κάθριν Σμόλγουντ, αρμόδια για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, υπενθύμισε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή