Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανοίγει το πεδίο των ερευνών

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανοίγει το πεδίο των ερευνών

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά στην αναγκαιότητα να διευρύνουν το πεδίο των ερευνών τους βρίσκονται πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είναι επιφορτισμένοι με την εξιχνίαση του αγρίου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Μέχρι σήμερα, η κεντρική, σχεδόν εδραιωμένη εκδοχή στο μυαλό όλων όσοι χειρίζονται την υπόθεση ήταν πως οι δράστες προέρχονται από το χώρο των «σκληρών» ποινικών καταδίκων. 

Την πεποίθηση αυτή προέδιδαν άλλωστε τρεις συγκεκριμένες κινήσεις:

Πρώτον, η επικήρυξη με 300.000 ευρώ των δραστών, η οποία στόχευε στην άντληση πληροφοριών από τον συγκεκριμένο χώρο των ποινικών, ο οποίος θεωρείται γενικά ευάλωτος σε τέτοιου είδους «διεμβολισμό».

Δεύτερον, το αίτημα που υπεβλήθη προς τα σωφρονιστικά καταστήματα να παραδώσουν ονόματα «σκληρών ποινικών» που αποφυλακίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που οδήγησε σε μία λίστα 100 ατόμων και μία άλλη, βραχύτερη, με ακόμη 30 που θεωρούνται «μάχιμοι»

Τρίτον, η διερεύνηση 20 βίαιων ληστειών από το 2020 έως σήμερα που έδειχναν να μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σε μια προσπάθεια να συσχετισθούν ομοιότητες ενεργειών και πιθανοί δράστες.

Προς το παρόν αδιέξοδο

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική στόχευση φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει οδηγηθεί σε τέλμα καθώς δεν συνοδεύτηκε από ανάλογα ευρήματα εντός αλλά και πέριξ της οικίας του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα:

Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή «ορφανό» γενετικό υλικό.

Δεν φέρεται επίσης να έχουν εντοπιστεί ίχνη από πέλματα που να επιβεβαιώνουν κινητικότητα και παρουσία τρίτων προσώπων μέσα στη μεζονέτα, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο σύζυγος της 20χρονης.

Χωρίς αποτέλεσμα έμειναν επίσης οι αναζητήσεις πιθανού υλικού από βίντεο και κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ώστε να καταγραφούν ύποπτες κινήσεις κατά το τρίωρο προεργασίας και τέλεσης του εγκλήματος από τους αδίστακτους δράστες τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου

Πολλά θολά σημεία

Την ανασύσταση του εγκληματολογικού παζλ δυσχεραίνουν όμως μερικά ακόμη σημεία:

Πρώτον, το γεγονός ότι η κάμερα στο εσωτερικό του σπιτιού δεν καταστράφηκε κατά την σχεδόν πάγια πρακτική των δραστών αλλά, αντιθέτως, τής είχε αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης, κίνηση που δεν θεωρείται συνηθισμένη.

Δεύτερον, προβληματισμό για τον τρόπο που κινήθηκαν οι δράστες προκαλούν οι πληροφορίες ότι η κοπέλα δεν είχε πάνω της ίχνη προηγηθείσης πάλης κάτι που θα παρέπεμπε σε επείγουσα ανάγκη να αμυνθεί. 

Στο κενό έπεσαν επίσης οι προσπάθειες να εντοπιστεί ξένο γενετικό υλικό στην ταινία με την οποία οι δράστες τύλιξαν το πρόσωπο του 32χρονου πιλότου αφήνοντας, προφανώς μέσα στη σπουδή τους, ακάλυπτο το μάτι του. 

Τέλος η επιλογή των δραστών να δέσουν με σχοινί τα χέρια και τα πόδια του 32χρονου συζύγου αλλά να ακινητοποιήσουν με ρούχα την 20χρονη καθιστά ακόμη πιο θολό το τοπίο της εξιχνίασης.

Μπροστά σε αυτό το τοπίο η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει και νέα σενάρια προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ταυτότητα, τα κίνητρα και τις πρακτικές των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή