Τζανάκης: Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος, θα είχαμε 11.000 κρούσματα την ημέρα

Τζανάκης: Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος, θα είχαμε 11.000 κρούσματα την ημέρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιδημιολογική εικόνα της Καλύμνου ως «παράδειγμα» των τοπικών εξάρσεων του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρώι του Σαββάτου ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε μάλιστα πως τα μοντέλα παρακολούθησης έδειξαν ότι αν επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα το επιδημιολογικό φορτίο της Καλύμνου θα είχαμε 11.000 με 12.0000 κρούσματα την ημέρα, 3.000 διασωληνωμένους και «εικόνες Πορτογαλίας», όπως είπε. 

Υπογράμμισε ότι από τον Φεβρουάριο στο νησί των Δωδεκανήσων τα πράγματα δεν πάνε καλά, με αποκορύφωμα την περίοδο του Πάσχα

Πρόσθεσε, πάντως, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην περιοχή παρουσιάζουν σημαντική μείωση. 

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο από εμβόλιο, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς του πολίτες να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι θα βλέπαμε αυτή την στιγμή μεγαλύτερη ύφεση της καμπύλης της επιδημίας στη χώρα αν δεν υπήρχαν εικόνες συνωστισμού, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο ιός παρουσιάζεται μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αυτή τη στιγμή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή