Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη 

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη 

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρόσφατες δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη καταδικάζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, επισημαίνοντας πως «δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της ΕΕΕ». 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης -εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής-, τονίζει: «νιώθω την υποχρέωση να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών». 

Διαβάστε ακόμη: Αθανάσιος Λασκαρίδης: Δεν συμμερίζομαι τις δηλώσεις του αδελφού μου

«Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο», επισημαίνεται. 

Παράλληλα, η ΕΕΕ αναφέρει πως «για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, αποτελεί επιλογή, αλλά και ηθικό καθήκον, να διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πατρίδα, καθώς και να διαθέτει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της, ως η πρώτη ναυτιλία στην Ευρώπη και στον κόσμο, στη διάθεση αυτής. Απτή απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι κοινό όραμα πολιτείας και ναυτιλιακής οικογένειας παραμένει η μεγιστοποίηση των ωφελειών του τόπου από τον μεγάλο αυτό παραγωγικό πυλώνα». 

«Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε αναφορά του κ. Π. Λασκαρίδη στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ουδεμία σχέση έχει με το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία που διέπει τις πάγιες σχέσεις της ΕΕΕ μαζί τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου κάποιες δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη, στο ντοκιμαντέρ του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail», σύμφωνα με τις οποίες έβαλλε κατά των ελληνικών κυβερνήσεων και του πρωθυπουργικού αξιώματος, με τον ίδιο -ωστόσο- να χαρακτηρίζει κατασκευασμένο και μονταρισμένο το ρεπορτάζ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή