ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones-561374518

Αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις με αληθινά πυρά, αερομεταφερόμενες και μηχανοκίνητες επιχειρήσεις μάχης, διάβαση υγρού και ξηρού κωλύματος εδάφους, πραγματικά πυρά από τμήματα τεθωρακισμένων, πεζικού, όλμων και ελικοπτέρων, περισυλλογές μέσων και διακομιδή – αεροδιακομιδή τραυματία, περιελάμβανε η τελική φάση της άσκησης IMMEDIATE RESPONSE- Κένταυρος 2021, στην οποία συμμετείχαν από κοινού ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις.  

Επίσης, περιελάμβανε ασκήσεις προκατάληψης περιοχής, διάνοιξη αρματικού διαδρόμου και εκκαθάρισης αντίστασης του εχθρού.

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones0

Η εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άριστες συνθήκες και την παρακολούθησαν στελέχη και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και των δυο χωρών.

Διαβάστε επίσης⇒ Οι ΗΠΑ ψηφίζουν Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones2

Σκοπός της είναι να συμβάλει στην αύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και λειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν, προάγοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones4

Διαβάστε επισης⇒ Πάιατ: Μαζί ΗΠΑ και Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones6

Συνολικά στην άσκηση, που διήρκησε περίπου μία εβδομάδα, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς 517 οπλίτες και 69 αξιωματικοί, ενώ από τη μεριά των ΗΠΑ συμμετείχαν 309 οπλίτες και 29 αξιωματικοί.

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones8

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την πτώση δυο εκπαιδευτών της σχολής αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι κατά την πτώση τους άνοιξαν την ελληνική και την αμερικανική σημαία.

kentayros-2021-oloklirothike-epitychos-i-koini-askisi-elladas-ipa-eikones10

Λίγο αργότερα, οι δυο αλεξιπτωτιστές παρέδωσαν την ελληνική και την αμερικανική σημαία στον Αμερικανό πρέσβη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, αντίστοιχα.