Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις με αληθινά πυρά, αερομεταφερόμενες και μηχανοκίνητες επιχειρήσεις μάχης, διάβαση υγρού και ξηρού κωλύματος εδάφους, πραγματικά πυρά από τμήματα τεθωρακισμένων, πεζικού, όλμων και ελικοπτέρων, περισυλλογές μέσων και διακομιδή – αεροδιακομιδή τραυματία, περιελάμβανε η τελική φάση της άσκησης IMMEDIATE RESPONSE- Κένταυρος 2021, στην οποία συμμετείχαν από κοινού ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις.  

Επίσης, περιελάμβανε ασκήσεις προκατάληψης περιοχής, διάνοιξη αρματικού διαδρόμου και εκκαθάρισης αντίστασης του εχθρού.

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-1

Η εντυπωσιακή άσκηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άριστες συνθήκες και την παρακολούθησαν στελέχη και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και των δυο χωρών.

Διαβάστε επίσης⇒ Οι ΗΠΑ ψηφίζουν Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-2

Σκοπός της είναι να συμβάλει στην αύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και λειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν, προάγοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-3

Διαβάστε επισης⇒ Πάιατ: Μαζί ΗΠΑ και Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-4

Συνολικά στην άσκηση, που διήρκησε περίπου μία εβδομάδα, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς 517 οπλίτες και 69 αξιωματικοί, ενώ από τη μεριά των ΗΠΑ συμμετείχαν 309 οπλίτες και 29 αξιωματικοί.

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-5

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την πτώση δυο εκπαιδευτών της σχολής αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι κατά την πτώση τους άνοιξαν την ελληνική και την αμερικανική σημαία.

Κένταυρος 2021: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ (εικόνες)-6

Λίγο αργότερα, οι δυο αλεξιπτωτιστές παρέδωσαν την ελληνική και την αμερικανική σημαία στον Αμερικανό πρέσβη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή