Σε ύφεση η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Σε ύφεση η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας.

Συνολικά επιχειρούν 262 πυροσβέστες, 71 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, τρία (3) Α/Φ, τρία (3) PZL και ένα (1) Ε/Π.

Διαβάστε επίσης⇒ Τα έξι μέτρα στήριξης των πληγέντων

Επίσης, στην επιχείρηση συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσο.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις καταστροφές στις περιουσίες ανθρώπων, η μεγάλη φωτιά προκάλεσε και τεράστια περιβαλλοντική κααταστροφή, καθώς έκαψε 52.000 στρέμματα παρθένου δάσους από σύνολο 71.000 στρεμμάτων συνολικής καμένης έκτασης, σύμφωνα με την ανάλυση των πλέον προσφάτων δορυφορικών δεδομένων από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε⇒ Βίντεο – Η χωρική κατανομή μεγάλων δασικών πυρκαγιών ανά έτος για την περίοδο 2010-2020

Πρόκειται για την πιο καταστροφική, από άποψη καμένης δασικής έκτασης, πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή