Γ΄ Λυκείου: Νωρίτερα η αυλαία στο διδακτικό έτος

Γ΄ Λυκείου: Νωρίτερα η αυλαία στο διδακτικό έτος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 2/6 θα ολοκληρωθούν τελικά τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αντί της Παρασκευής 11/6, όπως ήταν η αρχική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για όλες τις τάξεις του λυκείου. Οπως παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο της 21η Μαΐου, η απόφαση ελήφθη έπειτα από παρεμβάσεις, οι οποίες κρίθηκαν εύλογες, γονέων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που θα ξεκινήσουν στις 14/6.

Η απόφαση αφορά μόνο τη Γ΄ τάξη των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, των ειδικών λυκείων και των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών λυκείων. Η εξαίρεση για τη Γ΄ Λυκείου αποφασίστηκε, τυπικά, διότι έχει ολοκληρωθεί η διδασκαλία της ύλης, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, ο ουσιαστικός λόγος είναι οι φόβοι των μαθητών και των γονιών τους μήπως και νοσήσουν από κορωνοϊό ή τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα και χάσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση για πρόωρη ολοκλήρωση των μαθημάτων συζητείτο εδώ και μέρες από τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης. Από την άλλη, εάν συνεχίζονταν τα μαθήματα έως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν μπαίνοντας σε «εθελοντική καραντίνα» εάν έχουν εξαντλήσει έως τώρα όλες τις απουσίες που δικαιούνται. Την ίδια στιγμή, το υπ. Παιδείας δίνει για δεύτερη φορά μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος τη δυνατότητα σε φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις. Η προθεσμία λήγει αύριο στις 3 μ.μ. Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο, από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2020. 

Ακόμη, όσοι κατά την προαναφερθείσα περίοδο δεν ολοκλήρωσαν ή δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στα ΑΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή