Π. Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη

Π. Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας πως «τις επιτηρούμε για να μην έχουμε κάποια έκπληξη στο μέλλον».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πανδημία: Τι προβλέπουν οι ειδικοί για τον χειμώνα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι οι μεταλλάξεις «μας ανησυχούν στον βαθμό που ποτέ δεν ξέρεις ποια μετάλλαξη μπορεί να είναι πιο μεταδοτική. Αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη ανησυχία από κάποια μετάλλαξη. Τις επιτηρούμε».

Ο κ. Αρκουμανέας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες και στους νέους να εμβολιαστούν.

Επεσήμανε, δε, πως όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, θα ενημερωθούν για το πότε θα κάνουν μία μόνο του εμβολίου.

Ως προς τις μάσκες, είπε ότι παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα κατά της πανδημίας και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών

Στην πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media. 

«Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. 3.280.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και από αυτούς, 1.810.000 είναι πια πλήρως εμβολιασμένοι. Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία!» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Φον ντερ Λάιεν: 46% των ενηλίκων στην Ε.Ε. έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

«Αυτή την εβδομάδα θα φτάσουμε σε ένα νέο ορόσημο: Οι μισοί ενήλικοι στην Ε.Ε. θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι υπάρχει σταθερή πρόοδος σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή