Τζορτζ Φλόιντ: To Black Lives Matter στην πρόσοψη της αμερικανικής πρεσβείας

Τζορτζ Φλόιντ: To Black Lives Matter στην πρόσοψη της αμερικανικής πρεσβείας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανό με το σύνθημα «Black Lives Matter» ανήρτησε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στην πρόσοψη του κτιρίου της, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρει η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ανάρτηση στο Τwitter.

 

Δείτε επίσης⇒ Τα τελευταία λόγια του Φλόιντ: « Μαμά σ’αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη υψώνοντας σημαία με το ίδιο μήνυμα. «Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», σημειώνει το προξενείο, στο Twitter.

 

Δείτε επίσης⇒ Δίκη Φλόιντ: «Ζητούσε βοήθεια και κανείς δεν τον σπλαχνίστηκε»

Το «Βlack Lives Matter» είναι το κίνημα διαμαρτυρίας, κατά της ρατσιστικής βίας, που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του 46χρονου, Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή