«Ομάδα ευταξίας» στη Θεσσαλονίκη

«Ομάδα ευταξίας» στη Θεσσαλονίκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ομάδα ευταξίας» δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα περιπολεί στους δρόμους της πόλης προκειμένου να μην πετάγονται σκουπίδια οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Η «ομάδα ευταξίας» θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καθαριότητα, καθώς τα 14 μέλη που την απαρτίζουν σε πρώτη φάση, «με μηχανάκια θα περιπολούν σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ώστε να επιβλέπουν ζητήματα που αφορούν από προβλήματα με ογκώδη απορρίμματα ή κάδους και καλαθάκια μέχρι θέματα που σχετίζονται με εγκαταλειμμένα οχήματα», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείνεται συγκεκριμένο ραντεβού με την αρμόδια διεύθυνση. Επίσης, και τα καταστήματα εστίασης δεν επιτρέπεται να βγάζουν οποιαδήποτε ώρα της νύχτας τα απορρίμματα στον δρόμο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η «ομάδα ευταξίας» για ένα μήνα θα μεταβεί και στις 6 κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να εντοπίσει τα σημεία όπου υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα με ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων. Παράλληλα θα ενημερώνει τους πολίτες για τη νομοθεσία και τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ζητώντας συμμόρφωση. Στη συνέχεια, όμως, θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων για τους παραβάτες σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή