Πυρκαγιά στην Κερατέα – Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι

Πυρκαγιά στην Κερατέα – Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής στην Κερατέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, δεν έχει αέρα στην περιοχή και δεν απειλούνται σπίτια.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι περίπου 15 σπιτιών που είναι διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη φροντίδα του δήμου, καθώς στον τόπο της φωτιά είναι από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, τόνισε ότο η φωτιά βρίσκεται κοντά στα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσάει πολύ στην περιοχή. «Πιστεύω θα τεθεί υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος, στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία, ενώ συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή