Ν. Τζανάκης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως

Ν. Τζανάκης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για το πότε η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα», σύμφωνα με τον καθηγητή και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για το πότε η Ελλάδα θα πέσει κάτω από τα 1000 κρούσματα την ημέρα και θα μπει στην «πράσινη λίστα» του ECDS, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, καθώς «χθες δημιουργήθηκε ρεκόρ χαμηλής θετικότητας αρκετά κάτω από το 3 μετά από αρκετές ημέρες» δήλωσε.  

«Δύο είναι οι εκδοχές για να σπάσουμε το ψυχολογικό όριο των 1.000 κρουσμάτων που σημαίνει αυτόματα ότι το ECDS (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) θα μας βάψει «πρασίνους» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας. 

Συγκεκριμένα, «η μια, η πολύ ευοίωνη εκδοχή λέει ότι 10 με 15 Ιουνίου θα σπάσουμε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων… Η Θεσσαλονίκη πάει εξαιρετικά, συνεχίζει κανονικά τις καθοδικές της πορείες παρά τις γιορτές και το Πάσχα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές είχαμε ανακοπή της πτωτικής πορείας που ξαναρχίζει να γίνεται πτωτική» τόνισε. 

Σε ό,τι αφορά το λιγότερο ευοίωνο σενάριο, ο καθηγητής έκανε λόγο για «σπάσιμο του φράγματος» 25 Ιουνίου με τέλος Ιουνίου, οπότε θα πέσουμε στα 1.000 ή λίγο κάτω από τα 1.000 κρούσματα.

Εξήγησε ότι ορισμένες περιοχές πάνε παρά πολύ άσχημα, αλλά είναι μεμονωμένες, και λόγω χαμηλής πληθυσμιακής δυναμικής και δεν επηρεάζουν την όλη εικόνα. Πρόκειται για την Κάλυμνο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά έχουν ραγδαία αποκλιμάκωση μετά τα μετρά που λήφθησαν.

Αναφορικά για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες το καλοκαίρι, διευκρίνισε ότι θα εξαρτηθεί από το ποσοστό εμβολιασμού.

«Κάποια στιγμή γρήγορα θα τις αφαιρέσουμε, δεν μεταδίδεται τόσο πολύ ο κορωνοϊός στους εξωτερικούς χώρους, για τους εσωτερικούς χώρους πρέπει να κτίσουμε τείχος ανοσίας στο 75%» επισήμανε. «Οι νέοι άνθρωποι αναπτύσσουν πολύ γρήγορα αντισώματα και με τον πρώτο εμβολιασμό» υπογράμμισε. 

Πηγή: skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή