ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Σύντομα κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

«Μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει το 1,9 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας», τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «αυτό βεβαίως εξαρτάται και από την συμμετοχή των πολιτών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε επίσης ότι αυτό «θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με γοργούς ρυθμούς».

Αναφορικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, είπε ότι «ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη των κινδύνων».

Πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις της Επιστροπής λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και με βάση αυτά, προγραμματίζουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Σύστησε δε στους πολίτες να εμβολιαστούν στην 1η και στην 2η δόση με το ίδιο σκεύασμα.

Για τον εμβολιασμό των εφήβων, ανέφερε ότι την Παρασκευή θα έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ) για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω με το Pfizer.

Τόνισε ότι το Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30-34 και αναλόγως της ανταπόκρισης θα ανοίξει και σε άλλες ομάδες. Οταν ολοκληρωθούν αυτές οι ομάδες θα μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 12-18.

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, είπε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα.

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού-1

Επάρκεια εμβολίων

«Υπάρχει επάρκεια εμβολίων», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open.

Yπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι μονοδοσικό και μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα τα νησιά, καθώς επιθυμούμε να υπάρχει προστασία κατά την τουριστική περίοδο», είπε κι  εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει στο 70% τον εμβολιασμό του πληθυσμού και η χώρα θα χτίσει το τείχος ανοσίας.

«Ο πρώτος σταθμός είναι όλοι οι ενήλικες, άνω των 18, να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αυτό θα έχει ολοκληρωθεί», σχολίασε. [Διαβάστε]

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού-2

«Σύμμαχος ο εμβολιασμός»

«Σύμμαχός μας στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και -κυρίως- ασπίδα προστασίας για τον καθένα χωριστά είναι ο εμβολιασμός. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα με εντατικούς ρυθμούς. Έγιναν ήδη πάνω από 5.206.000 εμβολιασμοί και συνεχίζουμε. Περισσότεροι από 3.416.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Αναλυτικά είπε ότι «από χθες Τετάρτη άνοιξε και η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 35-39 ετών για εμβολιασμό με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια. Από το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34». 

«Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά, έτσι ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό πλήρης εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα».

Και υπογράμμισε: «Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι ωστόσο ανάγκη, όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πελώνη: Χτίζουμε ήδη ένα τείχος ανοσίας

Πελώνη: Η Ελλάδα έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού

Νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό στις εγκύους

Αύριο τα αποκαλυπτήρια για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

Η αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι ισχύει για θρομβώσεις και ηλικιακά όρια

Ηλ. Μόσιαλος: Όσοι δεν κάνουν εμβόλια παίρνουν πολύ μεγάλο ρίσκο

Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών