Live: Η ενημέρωση για την πανδημία και τα μέτρα

Live: Η ενημέρωση για την πανδημία και τα μέτρα

Μείωση της τηλεργασίας από το 50% στο 25% - Ανοίγουν τη Δευτέρα τα γυμναστήρια

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενημέρωση για την πανδημία και τα μέτρα για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μείωση της τηλεργασίας από το 50% στο 25% 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου με αυστηρά πρωτόκολλα, τονίζοντας πως θα ανακοινωθούν αλλαγές στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα γυμναστήρια

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από το 50%.

Αποκαλυπτήρια για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε πώς ακριβώς λειτουργεί το ευρωπαϊκό «Ψηφιακό Πιστοποιητικό EU Digital Covid Certificate», μέσω του gov.gr.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid19: Η διαδικασία έκδοσης – Πώς θα χρησιμοποιείται

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης «για την έκδοση του πιστοποιητικού συνδυάζονται στοιχεία από τις βάσεις όσων νόσησαν με Covid-19 αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί». 

Ο κ. Πιερρακάκης χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο κι ανέφερε πως οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr, και να εκδίδουν αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τα μυστήρια της Γουχάν: Υπερυπολογιστής στις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού

Γ. Παυλάκης: Ο ιός θα γυρίσει και θα δαγκώσει αν τον αψηφίσουμε

Την εκτίμηση ότι ανοίγουμε δραστηριότητες χωρίς να τηρούνται οι σχετικές προδιαγραφές εξέφρασε το πρωί ο ιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνονταις πως έτσι «αψηφούμε τον ιό που θα γυρίσει και θα ξαναδαγκώσει». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε «στους ελλιπείς ελέγχους στα πλοία που πηγαίνουν προς τα νησιά» και τόνισε πως «πρέπει να προσέξουμε».

«Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Ενώ υπάρχουν προδιαγραφές, υπάρχει ενημέρωση, ανοίγουμε χωρίς να τηρείται οποιαδήποτε προδιαγραφή και αυτό το βλέπετε γύρω σας. Βεβαίως και είναι επικίνδυνο αυτό. Αψηφούμε τον ιό που θα γυρίσει και θα ξαναδαγκώσει. Οι Ολλανδοί μόλις έβαλαν τα νησιά μας στο πορτοκαλί. Από εδώ και πέρα οι Ολλανδοί που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα πρέπει να γυρίσουν και να κάνουν 10-15 ημέρες καραντίνα. Στην Κω που περιμένουν 120.000 τουρίστες από την Ολλανδία έχουν πρόβλημα οι επιχειρηματίες», σημείωσε.

Τελευταίες ειδήσεις

⇒ Johnson & Johnson και FDA κοντά σε συμφωνία για παραγωγή του εμβολίου στη Βαλτιμόρη

⇒ Συνέντευξη Σαρλ Μισέλ στην «Κ»: Όλα τα εργαλεία για την Τουρκία στο τραπέζι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή