Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας

Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας

Σε εξέλιξη φωτιά και στην Μακρακώμη Φθιώτιδας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται δασικές πυρκαγιές στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας, δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Επιδαύρου, καθώς και στην περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας

Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας-1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην Κορινθία δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ωστόσο έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση κάποιων οικισμών. Στην περιοχή υπάρχουν κυρίως διάσπαρτα σπίτια. 

Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας-2

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας-3

Φωτογραφίες και βίντεο από korinthostv.gr

Φωτιά από… τρακτέρ στη Φθιώτιδα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τα διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς λίγο μετά τη Μακρακώμη, στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, χωρίς να απειλούνται αυτή τη στιγμή κατοικημένες περιοχές. 

Κατά τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη σε πολλά σημεία και έχουν καεί δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας-4

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά και όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο lamiareport.gr, τρακτέρ το οποίο στην πλατφόρμα του είχε φορτωμένες μπάλες έπιασε φωτιά χωρίς να το αντιληφθεί έγκαιρα ο οδηγός του, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο.

Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτωλη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.